Tuesday, March 25, 2014

Wmware Üzerinde Database Server Image Copy Işleminde Networkun Başlatılamaması Hatası

Merhabalar,

Bu yazıda sanal database sunucularımızdan birini backupdan dönme testleri sırasında virtual networke taşırken aldığım "Bringing up interface eth0: Error: No suitable device found: no device found for connection 'System eth0'." hatasının çözümünü bulacaksınız. Kopyalama yaptığımız sunucu Oracle Linux 6.3 64 bit server, Wmware sürümü 5.1

Wmware üzerinde sanal sunucunun yedeği alınıp, virtual bir networkde açılır. Bu işlem sistem ekipleri tarafından yapılmakta, dba olarak veritabanını açma işlemleri sırasında networkun gelmediğini gördüm.

$ service network start 

dediğimde networkun gelmesini bekliyordum ancak aşağıdaki gibi bir hata verdi.


Network ayarlarına baktığımda sadece "System eth0" görmem gerekirken "Auto eth1" i de gördüm. Auto eth1 default da dhcp den IP alacak şekilde ve "connect automatically" seçeneği işaretli olarak tanımlı görünüyordu. Çakışma olabileceğini düşünüp, bu seçeneği kaldırdım.


Tekrar denediğim de malesef hata aldım .


İnternette hatayı arattığımda aşağıdaki blog çözümünü gördüm. Bu sayfada Wmware de image copy yapıldığında sanal sunucunun mac adresinin (HWADDR) değiştiğini, bu yüzden network scriptlerde tanımlı HWADDR ile uyumsuz olduğu için başlamayacaği yazıyor.

Kontrol ettiğimde mevcut gösterdiği HWADDR şu şekilde idi:


Network scriptlere baktığımda farklı olduğunu gördüm.


Gerekli düzeltmeyi yapıp networku başlattığımda hatanın düzeldiğini gördüm.




Bu aşamadan sonra copy sunucu IP almaktadır. Database Listenerı başlatıp veritabanını açıyoruz.

İyi çalışmalar.


No comments :

Post a Comment